miercuri, 6 februarie 2013

Lauda

                      Ajunul sarbatorilor de iarna . Aglomeratie mare . Peste tot . Mai cu seama la hipermarket-uri . La toate casele sunt cozi . Oamenii au stari de spirit diferite . Unii mai calmi (multumiti ca au cumparat tot , conform cu omniprezentele liste de cumparaturi) , altii mai agitati (oare ce mai trebuia sa mai cumpar ?) . In spatele meu , doi domni povestesc de ale lor . Din lumea satului .
                     Pe langa noi se strecoara o doamna in varsta , cu parul alb , imbracata ingrijit , dupa moda anilor 1980 , cu un bax de bere la doza in mana stanga  .
                     -Ma scuzati , va rog !  zice si trece pe langa cele sase-sapte persoane aflate in fata mea . Cu totii ne-am imaginat ca este impreuna cu cineva din fata . Altfel cum sa ai tupeul sa te bagi inaintea tuturor ?
                    Mare ne-a fost mirarea cand am vazut ca doamna se baga fix in fata tuturor , isi pune berea pe banda . Vanzatoarea , dupa ce priveste intrebatoare spre persoanele aflate la rand , sovaielnic , ii marcheaza berea . Rumoare . Oamenii incep sa faca tot felul de remarci  . Domnul din spate zice cu naduf :
                    - Laudate-ar popa in mijlocul ocolului in ziua de Craciun , matusa !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu