marți, 5 februarie 2013

Sedinta

                      Cu parintii . Este ultimul an scolar in care mai particip la asemenea intalniri . In septembrie , in primele zile de scoala , sedinta cu parintii  . Clasa a XII-a . Inceput promitator al colaborarii scoala-familie in vederea sustinerii examenului de bacalaureat . Care ,,bate la usa'' , dupa cum se spune . Examen care a devenit o piatra de incercare in viata copiilor nostri . De doi ani incoace este un moment in care se naruiesc visele unor generatii intregi . Dar asta este un alt subiect .
                      La sedinta sosesc doar parintii care au mai fost si in anii trecuti . 14 din 30 . Nimic nou . Ceilalti nu stiu , nu vor sau nu sunt interesati . Noi , cei interesati , asteptam nerabdatori noutatile . Si pe doamna diriginta . Care intotdeauna vine ultima . Cateva minute dupa ora stabilita . Facem prezenta . Ca la scoala , nu?
                      Aflam care sunt noutatile : scoala ne roaga sa ne mobilizam rapid in comitete care sa stabileasca data banchetului de sfarsit de liceu si locatia unde sa se desfasoare acesta . Cat mai repede posibil . Sa avem de unde sa alegem . Sa nu se ocupe ,, salile bune'' . Acest eveniment trebuie tratat cu seriozitate . Si sa avem grija ce meniu alegem . Ca noi , parintii , trebuie sa alegem . De altfel , tot noi trebuie si sa platim distractia . Dar trebuie sa tinem cont de reputatia liceului , bla , bla , bla . Se asteapta din partea noastra sa platim cu totii fondul scolii anul acesta . Prin donatie in conturile organizatiei non profit infiintata pe langa liceu . Sa fie legal . Doar urmeaza cheltuieli importante la festivitatea de absolvire a liceului . Unul din parinti a avut onoarea sa fie numit casier . Si pentru parintii fetelor mai e ceva : atentie la rochitele cu care se imbraca la festivitate si la banchet . Sa nu fie asa si asa , bla , bla . Concluzia : sa ne implicam , sa platim si sa alegem meniuri pline de ,,fonfiduri '' , pentru a fi satisfacut orgoliul protagonistilor .
                     La sfarsit doua-trei vorbe despre cursuri : la romana profa noua ; la engleza profa noua ; la istorie aceeasi profa ; lucruri fara importanta . Urmatoarea sedinta , probabil dupa simulari .
           
                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu