sâmbătă, 14 septembrie 2013

Făţarnicii

                     ,,Oamenii de care trebuie să te temi nu sunt cei care au păreri diferite de ale tale , ci aceia ce sunt prea laşi ca să-ţi spună acest lucru ."

                     Napoleon Bonaparte


                     Hmm ! Vă sună cunoscut ? Zilnic suntem puşi în faţa unor alegeri şi schimbăm impresii şi păreri cu cei din jurul nostru . Dezacordul părerilor stă la baza progresului , se spune . :) . O.K. Nu şi la serviciu , de exemplu . Acolo se găseşte mereu un grup de persoane care stau foarte bine la capitolul ,,Aşa e ! Ai dreptate ! Era să ai o scamă !" , doar , doar o să pice ceva ! Nu contează că sunt de cu totul altă părere , slugărnicia este la ea acasă ! În egală măsură cu ticăloşia , deoarece vor fi primii care vor vorbi de bine pe cei care au alte opinii , chiar dacă nu ar cuteza niciodată să le facă auzite pe ale lor !
                     Un alt aspect al aceleeaşi probleme este că relaţiile interumane sunt afectate iremediabil de acest fel de a fi duplicitar şi neîncrederea este la cote ridicate . Pe stradă , în familie , la restaurant , la teatru (aşa , mai rar !) , în autobuz , peste tot , practic , numărul ticăloşilor este tot mai mare . Şi , din păcate , în continuă creştere !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu