marți, 8 octombrie 2013

Alcoolul

                    Bată-l vina , a câștigat iarăși , exact acolo unde te așteptai mai puțin ! Nu știu alții cum sunt , dar eu când îl aud pe premierul României cum le plânge de milă ,,oamenilor cinstiți" care o să meargă la nuntă și o să poată bea câte un pahar de vin , după care vor pleca spre casă la volanul mașinilor , mă apucă tremuratul . Tremur de nervi ! Dacă un fost procuror crede că este ok să poți bea un păhărel și să poți conduce o mașină după , tot ceea ce mai pot să fac este să vă spun vouă , că după opinia mea , educația trebuie să conducă spre alcool ZERO în combinație cu volanul .
                     Că în jurul nostru sunt (o mulțime) de tâmpiți , asta o știți cu toții . Că o mare parte dintre aceștia sunt teribiliști la volan , iarăși nu este un secret . Dar că aceștia vor avea permisiunea legală să-și facă un pic de curaj înainte de a urca la volan , ei bine , asta este o noutate . Sunt destul de des întâlnite situațiile în care traficul aglomerat devine un coșmar ; să știi că în jurul tău sunt (probabil) ,,persoane cinstite" care au băut un păhărel cred că nu va fi absolut deloc îmbucurător .
                     În compensație , domnul fost procuror ne spune că a scăzut valoarea alcolemiei pentru care contravenția se transformă în infracțiune . Oare există cu adevărat un echilibru între cele două chestiuni ?
                    Oare ce părere au inițiatorii acestei modificări legislative despre cercetările marilor constructori de automobile în ceea ce privește dotarea obligatorie a autovehiculelor cu detectoare de alcool în strânsă legătură cu imobilizatoare electronice ? Păi dacă bea un pahar la nuntă , românul nostru o să mai poată porni mașina ?  Aaaa , scuze ! Până când se va pune în practică , mai vedem noi ! Așadar , hai noroc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu