joi, 17 octombrie 2013

Copiii

                     Noștri minori merită mai mult, din partea statului în care s-au născut, decât cei 42 de lei. Sunt convins că nu există părinte pe tărâmurile pe care se vorbește limba română care să fie de altă părere. Cu excepția senatorilor care au respins miercuri, 15.10.2013 un proiect de lege prin care se dorea modificarea cuantumului alocației de la 42 lei(valoare pe care o are din 2008) la 200 lei.
                     Mai contează oare din care partid fac parte cei care au votat împotrivă? După opinia mea, nu. Încă o dată (de parcă ar mai fi fost necesar) cei ajunși în scaunele de legiuitori ai țării noastre ne dovedesc preocuparea permanentă pentru binele celor ce vin după noi, pentru urmașii noștri, de la care vom aștepta, la un moment dat, plata pensiilor sau, în cel mai rău caz, câte o vizită semianuală la azilul unde vom ajunge, uitați de vremuri . Negative sentimentele care mă încearcă, dar fac parte din viață.
                    Ministrul muncii este portavocea celor care spun că nu sunt bani pentru modificări de acest gen. După cum se poate observa așa, la prima vedere, domnia sa nu are de crescut copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani. Îmi pare rău că spun asta, dar nu prea îi pasă de grijile celor mulți aflați în această situație și scoate în față eterna motivație: în multe situații nu copiii benefeciază de banii din alocație. Și atunci ce este de făcut? Este în funcția în care are ca obligație de serviciu găsirea de soluții pentru probleme de acest gen și nu invocarea de motive pentru care nu o face. Cer prea mult de la cei ce ne influențează viața în fiecare dintre zilele noastre, prin deciziile pe care le iau sau mai degrabă, nu le iau? Cred că nu !
                    Fiica mea a depășit vârsta până la care se plătesc acești bani. Oricum, un bilet la film costă deja 25 de lei. Dacă mai adaugi un pop-corn și un suc s-au dus banii pe care, cu mare efort, îi dă statul copiilor. În schimb, se face că nu vede faptul că pe bonurile de masă se pot cumpăra cu mare ușurință băuturi alcoolice și țigări. De fapt, situația chiar îi convine atâta timp cât T.V.A.-ul la pâine este 9% iar la țigări și alcool 24% la care se mai adaugă și accize. No bine, no! Două cuvinte mai pot spune(scrie): RUȘINE!
                    P.S. Să ne așteptați să ieșim la vot!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu