miercuri, 12 februarie 2014

Blestemul

                             Absolvenţilor de la Universitatea Spiru Haret care au avut de mult furcă pentru obţinerea diplomelor de licenţă în urma constatării ministrului educaţiei din acea vreme că ...ceva nu este în regulă, o ajunge din urmă exact pe cea care a făcut mare deranj pe acest subiect. Pentru a limpezi situaţia, încerc să împrospătez memoria colectivă: doamna Ecaterina Andronescu, ministru al educaţiei în vara anului 2009, stătea şi cugeta, aşa în gol, la ce şi cum se întâmplă în ministerul pe care îl păstoreşte cu mână de fier. La un moment dat are o revelaţie: cum dracu se face că USH-ul are atâtea miliarde de absolvenţi, chiar aşa de profitabilă este această afacere în domeniul educaţiei? Oare cum să fac să pun frână acestui fenomen? Şi de ce să mai aştept eu să înceapă un nou an şcolar, să-i păzesc de rele pe viitorii studenţi? Ia să fac eu chiar azi ceva, să-i plătesc  poliţele lui Bondrea, chiar dacă victime colaterale vor fi cei care au plătit (prea puţin!) pentru a urma cursurile acestei universităţi. Să le arăt eu lor, tuturor, cât sunt eu de exigentă! Zis şi făcut!
                              Toată lumea ştie scandalul izbucnit în urma acestor gânduri ale ministresei şi cum toţi absolvenţii USH au fost puşi la stâlpul ruşinii! Atenţie, al ruşinii, nu al ilegalităţii! Diverse instanţe de judecată au dat câştig de cauză celor care au fost făcuţi de ruşine de doamna ministru, hotărând că aceştia nu au încălcat legile din Romania. După cum ştim cu toţii, roata se întoarce şi aflăm zilele acestea despre o convenţie semnată de E.Andronescu, în 2002, în calitate de ministru al educaţiei, care are ca obiect exact diplomele de toate felurile care poartă antetul ministerului educaţiei. Poftim? Iar diplome? Da, da! Doamna de fier din învăţământul românesc a decis ca toate diplomele din ţara noastră să fie ridicate de la Imprimeria Băncii Naţionale de către o firmă privată care, pentru un mic adaos comercial, să le distribuie celor cere au dreptul să le completeze şi să le elibereze absolvenţilor! Bată-le vina de diplome!
                              Bineînţeles că doamna susţine că nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu îi miroase! Ştiu că este complicat să nu faci greşeli atunci iei hotărâri, dar cred că este normal să ţi le asumi şi pe cele mai puţin inspirate.Deoarece există suspiciuni că semnarea acestei convenţii a fost pe lângă lege, se pare că acest carusel al diplomelor nu se va opri niciodată. Dar să nu vă faceţi griji, doamna are şanse mari să ajungă europarlamentar şi va avea timp să cugete la Bruxelles despre învăţământul din ţara noastră.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu