miercuri, 26 martie 2014

Welcome

                             Domnule ministru, în lumea noastră, a cetățenilor români normali, cu existențe modeste, departe de problemele naționale pe care cu mare efort vă străduiți dumneavoastră, politicienii, să le mușamalizați până ce vă expiră mandatele primite cadou, culmea, tot de la noi!
                             Acesta este mesajul meu către domnul ministru al comunicațiilor din guvernul actual, care, a făcut ieri declarații cel puțin ciudate, după modesta mea opinie. Domnul a fost la administrația financiară a unui Sector din București și a fost nevoit să stea la coadă 45 de minute pentru a achita niște taxe. Ei, și ce este nou în această întâmplare? Oare domnul ministru în ce țară a trăit înainte de a trece pragul instituției care pur și simplu batjocorește și desconsideră la maximul de suportabilitate pe cei care îi trec pragul pentru a-și plăti dările?
                             În situația în care domnul Cotovelea a dorit doar să ne spună cât de înapoiați suntem în comparație cu restul Europei în ceea ce privește accesul și folosirea domeniului IT&C, aș dori să-i reamintesc înaltului funcționar guvernamental că suntem, în general, în urma Europei cu câțiva zeci de ani, așa că nu mai contează (prea mult) zona IT. Din păcate stăm extrem de rău la capitole precum educația .....și altele desigur!
                             Fenomenul nu este nou, ci este rezultatul opacității celor care conduc destinele țării și viețile noastre de ani buni. De îndată ce ajung să meargă în mașini cu girofar uită cu toții de unde au plecat și scopul pentru care au ajuns acolo. Se încadrează perfect în tabăra cealaltă, care nu are griji, eventual se tem de mâna justiției care a început să-i ajungă, cu mare greutate, pe toți cei care au crezut că sunt deasupra tuturor și nimic nu-i poate atinge.
                             Iritarea mea a pornit de la faptul că poziția publică a domnului mai sus numit este falsă și teatrală. Cuvintele rostite de gura sa sunt identice cu cele rostite de zecile de mii de bucureșteni de ani de zile. dar mno, ei nu sunt cu toții miniștri. Mă bucură gândul că va urma o muștruluială strașnică executată de copy/paste, că doar nimănui nu-i convine să-i fie stropite cu noroi propriile acareturi, mai ales de către cei care au primit binecuvântarea (politică, desigur!) de la cel dintâi dintre miniștrii țării!

                              P.S. Știu că domnul cu pricina nu este (încă) membru al unui partid politic, ci doar un așa numit tehnocrat, dar cred că nu te poți apropia de troacă fără să te murdărești!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu