vineri, 4 aprilie 2014

Limba

                    Noastră-i o comoară,
                    În adâncuri îngropată,
                    Un șirag de piatră rară ....
                    .....
                   
 
 
                     ,,Sfintele Pasti sau Invierea Domnului reprezinta cel mai mare eveniment din istoria mantuirii noastre, care ne-a adus posibilitatea mantuirii si care sta la temelia credintei si a Bisericii Crestine. Cuvantul "Pasti" inseamna 'trecere'. Fara Invierea lui Hristos lumea ar fi azi inca toata pagana, Biserica nu s-ar fi intemeiat, crestinismul nu s-ar fi raspandit si n-ar fi fost crezut.'' (Sursă).
                     No bine, no! :) Dați-mi voie să vă spun acum care este problema mea: consider că este total greșită formularea Sfintele Paște obținută din alăturarea unui cuvânt la plural (primul, evident!:)) și  a unuia la singular. Pe aceeași linie, în citatul de mai sus ni se înfățișează iar un cuvânt forțat la maxim și putem trage concluzia, prin înlocuire, că putem rosti foarte bine Sfintele Trecere, nu-i așa?
                     Bine că sunt eu deștept! Mulțumesc de gândurile bune, știu, mi s-a mai spus! :)
                     Amu, bietul comerciant nu s-a gândit prea tare când a scris acel anunț prin care dorește să se pună bine cu cei ce-l slujesc pe Domnul și mi se pare curios că ar putea veni vreo biserică să-i comande lăudatul vin, din cel puțin două motive: biserica este sau o clădire, sau o instituție, în ambele situații este improbabilă deplasarea și, prin zona Clujului credincioșii sunt cei care duc vin la biserică ,,pentru Sfintele Paște”! 
                      Dacă este cineva interesat de numărul de telefon, îi pot trimite fotografia neprelucrată!
                     Acesta este doar un exercițiu de bună dispoziție, chiar dacă pentru o seamă dintre prea-credincioși, este cu totul interzis să vorbești despre cele bisericești în altă poziție decât îngenunchiat și  rezemat, eventual sub patrafirul popii! Cu speranța că un zâmbet a apărut pe chipul vostru, al celor care citiți aceste rânduri, vă doresc un week-end fain în continuare!
                     :))
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu