sâmbătă, 19 aprilie 2014

Ofertă

                     Irezistibilă, în original The Best Offer (2013) este numele filmului pe care l-am văzut săptămâna aceasta, printre orele umplute cu nebunia generată de pregătirile pentru sărbătoarea care urmează (curățenie, cumpărături, ...).

 
 
                       După cum am mai scris aici, sunt un fan al actorului Geoffrey Rush, care s-a remarcat îndeosebi în The King's Speech, dar l-am văzut recent și în The book  thief.  Filmul despre care vă scriu azi este deosebit și se dorește a fi o poveste de viață care se adresează în mod direct bărbaților trecuți de prima tinerețe, cu atât mai mult acelora care mai au și resurse financiare semnificative. În jurul unui bogat și excentric evaluator de artă se țese o veritabilă pânză de păianjen, în centru căreia este plasată o misterioasă și frumoasă tânără care suferă de o boală îngrozitoare: agorafobie (teama de spații deschise). Pas cu pas ni se dezvăluie lumea exclusivistă în care trăiește Virgil Oldman, al cărui nume nu este ales, cel mai probabil, întâmplător: oldman înseamnă om bătrân, așa-i?
 
 
 
                   Problemele acestuia apar atunci când renunță de bună voie la principiile sale și, din curiozitate, în prima fază, apoi din dragoste pentru mult mai tânăra Claire, se înscrie încet, dar sigur, pe calea pierzaniei. Situația scapă de sub control, Virgil se prinde de jocul murdar atunci când este prea târziu....  . Aviz amatorilor de senzații tari: lumea este plină de tineri, de la o anumită vărstă se cade mai mult discernământ: de ce ar alege o tânără frumoasă (și bogată, chipurile!) un om mult mai bătrân?  Da, de acord, de pe margine se vede întotdeauna mai bine!
 
                   Sursă foto.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu