miercuri, 11 iunie 2014

Danone

Este compania care nu mai are nevoie de nicio prezentare, dar îmi permit să vă spun că pe data de 15 mai 2014, Danone a aniversat 15 ani de la producerea primului iaurt în România. Felicitări și la mulți ani!
Anul trecut am mai scris un articol despre drumul laptelui la această companie, anul acesta revin cu alte informații, după cum urmează:


Să trecem în revistă conținutul infograficului de mai sus: Danone are abonament pentru preluarea laptelui de la peste 8000 de văcuțe din ferme românești (da, da, văcuțe adevărate, care dau lapte, nu din alea mov, cum încep unii copii să creadă că arată o vacă!), de unde laptele ajunge la fabrică în mai puțin de 24 de ore în condiții de igienă maximă și temperatură controlată, cu ajutorul a 14 cisterne. Aici sunt procesate aproximativ 200 de tone de lapte în fiecare zi, operațiune la care participă 500 de angajați, unii dintre ei cu fix 15 ani de vechime în același loc de muncă! La finalul liniei de producție, peste 1.000.000 de iaurturi sunt produse zilnic, ceea ce te face să nu te miri când afli că 1 din 2 iaurturi consumate în Romania este Danone. Mai mult, de la fabrica din București sunt deservite 9 țări europene, acesta fiind un exemplu rar de desfacere de produse românești în UE, că doar bine știți și voi că noi suntem o piață uriașă de desfacere a produselor made în EU. Nu în ultimul rând menționez faptul că în procesul de obținere a iaurtului Danone sunt folosiți doar fermenți de natură lactică, de origine controlată, pentru care nu există nici cea mai mică urmă de îndoială! 
Investiția în mijloacele de producție este continuă. În 2014 a fost achiziționat și pus în funcțiune un ...robot indusutrial! Nu, nu vorbesc despre tehnologii din călătoriile interstelare, ci despre KR470-2PA, produs de Kuka, unul dintre liderii mondiali în domeniul soluțiilor de robotică. 


Robotul, pe care angajații l-au botezat Vasilică, face parte dintro nouă linie automatizată de transport și paletizare (investiție totală de 500.000 de euro), linie care este în măsură să pregătească pentru distribuție milionul de iaurturi fabricate zilnic, așa cum v-am mai scris și mai sus. No, sper să scuzați repetiția! :)
Iată că și la mine acasă a ajuns iaurtul Danone, cu siguranță trecut prin brațele mecanice ale lui Vasilică:


Da, da! Pentru pofticioși mai mici sau mai mari, am lingurițe mai mici sau mai mari:


:))
Poftă bună!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu