duminică, 29 iunie 2014

Roxanne

Este numele unei melodii cântate cândva, de mult,  de grupul Sting, melodie care este dedicată, din dragoste adolescentină și nevoie de teribilism, în primăvara lui 1989, de un tânăr (Tavi) iubitei sale (Roxana) la postul de radio Europa Liberă. Roxanne este numele ...filmului realizat în 2013, în regia lui Valentin Hotea, cu urmările acestei dedicații.
Un film românesc excelent, cu un subiect serios, care desface în patru firul relațiilor de familie și între prieteni. Ca punct de plecare este folosit momentul în care Tavi (interpretat de Șerban Pavlu)


cere de la CNSAS propriul dosar pe care securitatea l-a întocmit pe numele său. Printre alte amănunte legate de aventura din adolescență, află că Roxana (intrepretată de Diana Dumbravă)


era însărcinată în urmă cu 20 de ani, când au fost anchetați de securitate. Copilul acesteia cel mare are fix aceeași vârstă, se naște  bănuiala că el este tatăl lui Victor, chiar dacă Roxana este căsătorită încă de la terminarea liceului cu un alt fost coleg, Sandu ( interpretat de Mihai Călin)


cu care este întro relație bună și chiar au fost prieteni cândva. Apare, desigur, o întrebare: cine i-a turnat pe tineri? Căpitanul este numele de cod al celui care scria cu lux de amănunte tot ceea ce făceau tinerii la vremea aceea...
O poveste de viață captivantă, bine scrisă și realizată într-un mod care te face să-ți dorești ca numele Căpitanului să fie cel la care te gândești tu. Un final fain, care îți dă posibilitatea să alegi felul în care se vor defășura lucrurile în viitor, fără ca asta să afecteze mesajul filmului. 
Trecutul lasă urme în prezent și în viitor ... a ierta nu înseamnă a uita!
Încă un film românesc foarte fain difuzat de HBO, al cărui trailer îl aveți mai jos:






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu