marți, 8 iulie 2014

Filmele

Văzute în week-end, la Cinemax:
1)Vineri, 4 iulie: Benzile Anderson (The Anderson Tapes, 1971!) În rolul principal, Sean Connery.


Un film polițist, interesant, în care am avut ocazia să-l văd pe Connery interpretând un rol atunci când eu aveam doar trei ani! :)) Un hoț abia ieșit din închisoare își vizitează fosta iubită și își propune să jefuiască întreaga clădire în care aceasta locuiește. Motivul este cât se poate de simplu: vecinii iubitei sale sunt bogătași și estimează o pradă bogată. Este amuzant cum descoperi că nimic nu este nou pe lume: hoțul își contactează foști colegi de prin închisoare și pun la cale, în cele mai mici detalii, modul în care o să câștige o avere. Și atunci, ca și acum, surpriza vine din partea celor care ascultă și văd totul pe lumea asta: toate mișcările sale sunt urmărite și înregistrate, astfel că polițiștii îi știu toate planurile. Evident că și pe atunci binele învingea răul, așa că .... Nu am pierdut timpul degeaba, chiar mi-a făcut plăcere să văd un film realizat acum 43 de ani.

2)Sâmbătă, 5 iulie: Ce știa Maisie (What Maisie Knew, 2012). Un film care trage semnale de alarmă în legătură cu copiii din familiile care se destramă.


O fetiță în vărstă de șapte ani, Maisie, este prinsă în furtuna destrămării căsniciei părinților săi: mama, total iresponsabilă, solistă a unei trupe rock, nu îi acordă nici cea mai mică atenție, deși nu pierde nicio ocazie pentru a-i spune ce mult o iubește; tatăl, prins în afaceri pe mai multe continente, nu ezită deloc între a alege fiica sau banii. În mod absolut ciudat, amândoi găsesc aceeși soluție pentru a îngriji copilul pe timpul cât sunt obligați de instanță să o facă: se căsătoresc și grija creșterii fetiței trece încet, încet, la părinții vitregi, ca să spun așa. Un film excelent, care ne arată într-un mod deosebit căt de nevinovați sunt copiii și cum suferă ei atunci când adulții nu mai încap în obligațiile asumate anterior, chiar dacă acestea au fost făcute de bună voie. 
Emoționant, recomand tuturor celor care doresc să mai așeze o treaptă scării de valori: familia! 

3) Duminică, 6 iulie: Fruitvale Station (2013), un film excelent care reușește să transmită un mesaj aparte despre o altă față a visului american.


Oscar este un tânăr de 22 de ani care a fost împușcat fără motiv în prima zi a anului 2009 de către un polițist care și-a pierdut controlul întro situație care oricum nu prevestea nimic bun. Chiar dacă nu era ușă de biserică, tânărul chiar nu a făcut absolut nimic pentru a atrage atenția asupra sa, cu atât mai puțin ...un glonț care i-a adus moartea. Polițistul a fost judecat și a primit doar doi ani de închisoare pentru omor prin imprudență din care a executat doar unsprezece luni. Acest fapt real a inspirat filmul care prezintă ultima zi din viața lui Oscar. 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu