vineri, 1 august 2014

Calvary


(Calvarul), 2014,  este un film „greu” de digerat, care tratează prin perspectiva vremurilor actuale atitudinea locuitorilor unei localități din Irlanda față de biserică (instituția), credință și preoți. Există în viața reală un curent de opinie care aduce în discuție subiecte extraordinar de sensibile pentru biserică: abuzurile făcute de către preoți împotriva unor persoane, cel mai adesea copiii. 


Un număr tot mai mare de oameni sunt nemulțumiți de faptul că aceste fapte nedemne de specia umană sunt trecute cu vederea sau chiar mușamalizate de biserică. Ideea cu totul deosebită a acestui film cu adevărat memorabil este aceea că un om oarecare alege o cale total neașteptată de a atrage atenția lumii: un preot deosebit de bun, care nu are nici măcar un mic reproș de la nimeni, este ales să plătească pentru greșelile tuturor nelegiuiților care se ascund sub sutană. Mai mult, îl anunță pe acesta despre intenția sa, lăsând viitoarea victimă să-și asume propria moarte, să creadă în puterea binelui până la sfârșit sau să dea bir cu fugiții, deoarece nu are nicio vină pentru ceea ce au făcut alții. 


Această idee principală este țesută pe viața de zi cu zi a comunității, cu bune și cu rele. Ca o pată (nedorită) de culoare, la un moment dat localnicii fac referire la faptul că, cel mai probail, faptele rele din zonă sunt făcute de români, care sunt tot mai prezenți în zonă. Hmm ... În concluzie, recomand filmul tuturor celor care doresc să-și umple timpul liber cu un mod original de a trata un subiect extrem de delicat.

Trailer-ul oficial îl puteți vedea mai jos, asta doar dacă doriți, desigur:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu