duminică, 17 mai 2015

Ziua

De dinainte de „Noaptea Muzeelor” a fost ploioasă, fix ceea ce nu trebuia pentru activități în Parcul Etnografic, unde Sărbătoarea Balmoșului a avut un opozant important: vremea!



Desigur că au fost și persoane care nu se lasă intimidate de picurii de apă care cad din ceruri și care au dat gata balmoșul preparat, după rețete ușor diferite:



În imediata apropiere, spectacolul folcloric se desfășoară, chiar dacă spațiul la dispoziție, mult schimbat din cauza ploii, lasă senzația de mare înghesuială:


Oamenii buni încap peste tot:



Această mică domnișoară este tare supărată pe vremea care aproape că i-a stricat planurile:


Cu toate acestea, când observă că este în plină ședință foto, atitudinea ei se schimbă imediat:


Se vede (și se aude!) bine și de aici, par să spună domnii din imagine:


Artiștii nu se lasă:





Este de la sine înțeles că după-amiază, după ce activitățile în aer liber s-au terminat, ploia  a plecat spre alte zone, soarele a ieșit victorios și vremea a fost splendidă. Mno, se mai întâmplă ....

Muzeul Etnografic a avut deschise porțile peste zi și, desigur, la ceas de seară. De la ora 20.00, un domnișor italian, Pietro Roffi, a oferit un mic spectacol de muzică clasică, „De la baroc la contemporan”, interpretată la acordeon! Cu totul ieșit din comun, îndrăznesc eu să spun, o călătorie minunată în lumea muzicii, cu un repertoriu care a cuprins Vivaldi, Chopin, Piazzolla, Bach, Respighi, etc.


Spectatorii, cu mic, cu mare ...



 ... au fost încântați de virtuozitatea tânărului interpret și uimiți de posibilitățile oferite de acest instrument, destul de cunoscut pe plaiurile noastre ....


A urmat vizita la Bastion, despre care o să vă scriu cu altă ocazie. În concluzie, vă pot spune că mulți, foarte mulți clujeni au ales să viziteze muzeele din frumosul oraș transilvan, fiind cozi la absolut toate instituțiile care au ales să participe la acest eveniment. 












10 comentarii:

  1. cozi lungi au fost si la muzeele din Bucuresti noaptea trecuta :)

    micuta in costum popular e o delicioasa miniatura a unei tarancute, e dulce foc! :)
    foarte bine au facut oamenii ca nu s-au lasat speriati de ploaie, artistii merita sa fie apreciati ca si muzica pe care ne-ai prezentat-o prin intermediul fotografiilor :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, știu, am văzut la televizor. Mă bucur pentru succesul acestui eveniment! :) Foarte faină mi s-a părut și mie domnișoara! :)

      Ștergere
  2. Când există umbrele și spații închise, ploaia se reduce numai la un cântec ritmat. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ioooi, da se poate balmos fara gulas? :))

    RăspundețiȘtergere
  4. ce pacat ca ploaia a stirbit din farmecul actiunii. Iata inca ca cei interesati cu adevarat nu au abandonat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ploaia ăsta si-a găsit de lucru fix când era vreme de vizita! Se mai întâmplă la fel când spăl masina. Imediat vine și ploaia....:))
    Balmoş am mancat o singura data pe la Vatra Dornei acum ani buni în urmă! Eu mi-l amintesc delicios....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Când va fi nevoie de o ploaie, să ne mai răcorim, o să te sun să te sun să mergi cu mașina la spălat! :))

      Ștergere