duminică, 10 ianuarie 2016

Tristețea

Lumii este uneori atât de aproape de noi, încât atunci când ne dăm seama, rămânem cel puțin uimiți. Mă rog, unii dintre noi ....  În Piazza Ciceruachio (din Cesenatico) pe perioada sărbătorilor de iarnă s-au instalat diverse mașinării pentru distracția celor mici. Nimic neobișnuit până aici, doar că micii comercianți stau ore-n șir fără să-i întrebe nimeni de sănătate, mai ales la ceas de seară .....


Nu mă-ngrijorez pentru cifra de afaceri a proprietarilor ... trecând în fiecare zi/seară pe acolo, la un moment dat m-a izbit cruda realitate: toate acele mijloace de divertisment sunt stranii în lipsa copiilor atunci când sunt pornite și muzica sună din boxe, la fiecare altă melodie, desigur. 



Râsetele și chiotele copiilor fac parte din acest tablou. Când ei lipsesc, te trec fiori privind la golul căscat între așteptări și realitate .....









8 comentarii:

  1. Si eu ma gandeam la fel cand treceam pe acolo...

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil că evenimentul a fost finanțat din fonduri europene... ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici vorbă! Proprietarii au plătit sume frumușele către autoritățile locale pentru a amplasa pe domeniul public aceste ....„tiribombe”. Fix din acest motiv tot stau acolo, la nesfârșit, doar, doar mai vine vre-un client.

      Ștergere
  3. Eu as interpreta in alte nuante: totul e pregatit pentru joc.
    Totul e viu, cu sunet si lumini.
    Asteptarea este doar temporara! Daca locul ar fi chiar gol,
    ar fi infinit mai trist!
    Zile frumoase sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi face plăcere să aflu părerea ta. Evident că avem opinii diferite, dar și noi suntem diferiți, așa că totul este în regulă! :)

      Ștergere